Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl

Terugblikken op 2014

terugblikken op 2014Het einde van 2014 komt er aan en ik heb vandaag besloten dat dit mijn laatste blog is van dit jaar. Ik neem even een kleine vakantie.

Ik heb de afgelopen weken gemerkt dat door allerlei leuke en minder leuke dingen in mijn omgeving mijn energiepotje bijna leeg is.
En als dat potje leeg raakt ben ik niet de juiste dingen aan het doen. Dus een pas op de plaats en volgend jaar weer met een frisse start aan de slag.

Eigenlijk is dit geen echt blog, maar terug kijkend op 2014. Even stilstaan bij die dingen die ik heb gedaan en die gevierd moeten worden.
Vieren doen "wij" hoogbegaafden niet echt. We staan niet stil bij onze successen. Overigens geldt dit natuurlijk ook voor niet hoogbegaafden.
Het is allemaal maar heel normaal wat wij doen, vinden wij.

Ik heb de gewoonte ontwikkeld om regelmatig op te schrijven wat ik heb gedaan. Ik kan je zeggen dat is een beste lijst geweest dit jaar. Als ik dat niet had bijgehouden had ik echt niet meer geweten wat ik allemaal had gedaan.

Je ziet dan ook niet je vooruitgang die je hebt geboekt. Je kunt dan helemaal niet trots zijn op wat je gedaan hebt en niet te vergeten trots zijn op jezelf.

Een paar zaken waar ik trots op ben en die ik dit jaar heb gedaan of bereikt:

 • Van ongeveer 100 ontvangers van dit blog naar bijna 500
 • Een opleiding gevolgd tot erkend KernTalentenanalist wat jullie hebben kunnen lezen en geslaagd! (net 14/12/14 gehoord)
 • Veel nieuwe klanten mogen ontvangen in mijn praktijk, waardoor ik weer veel heb geleerd en ben gegroeid
 • vader geworden van een dochter
 • een nieuwe huisstijl
 • sinds 2 weken een veel snellere website
 • dat ik wel heel veel heb gedaan naast mijn reguliere baan (volgend jaar neem ik daar waarschijnlijk afstand van), hoogbegaafdencoach, theprojectcenter.com en websitedienstverlening.nl (staat in de steigers), lijkt wel typisch HB zoveel ballen in de lucht houden 🙂 en volgend jaar komt daar dan ontdekjekerntalenten.nl bij met een aantal interessante aanbiedingen.
 • mijzelf nu 2 weken rust gun

UIteraard wens ik jou hele fijne feestdagen en een "begaafd", een mooi, een gezond 2015 met veel groei, voor jezelf en je dierbaren. Tot volgend jaar!

Wat zijn jouw "Moments of Fame" geweest? Wat ga jij vieren? Waar blik jij met plezier of juist niet met plezier op terug en waarom.
Waar ben je TROTS op of juist niet? Laat je het mij weten?

2016-10-24T07:13:02+00:00Tags: , , , |18 Comments

18 Comments

 1. Marjolein 16 december 2014 van 22:17 - Antwoorden

  mijn moment of fame zijn er meerdere 1 hiervan is dat mijn paard een heer op leeftijd op een gegeven moment erg begon te vermageren dit oa met de veearts besproken en laten zien wat ja zij hebben er verstand van, kreeg ik de diagnose tja..... hij wordt oud dan vermageren ze en ja geen bespieding meer. Ik heb mij er zeker niet bij neergelegd en wat blijkt! heb de juiste voeding gevonden en onbeperkt ruwvoer (heel simpel) en het dier glimt tegen me op is mentaal helemaal happy en heeft weer body en zeker niet mager meer! wij rijden samen weer door de bossen. Dat is mijn moment of fame!!! dat ik naar mijn eigenwijsheid heb geluisterd! tja ik weet het ook beter. dat blijkt maar weer 🙂

  • Jan 17 december 2014 van 08:35 - Antwoorden

   Dag Marjolein,
   Mooi hoor. Ik zeg alleen dat je niet naar je eigenwijsheid hebt geluisterd maar naar jezelf!
   Vier dit succes!
   groet
   Jan

 2. Tonko 15 december 2014 van 08:58 - Antwoorden

  Hoi Jan,

  Beetje laat zie ik nu, maar ik wilde je ten eerste nog feliciteren met de geboorte van Noor! Geweldige maanden heb je gehad zo te horen want ik mag je dus ook feliciteren met het slagen voor je opleiding! Met een goede baan, een steeds beter lopend coachingbedrijf en last but not least een prachtig gezin met drie zoons en een nieuwe dochter mag je trots zijn op je leven!

  groeten, Tonko

  • Jan 17 december 2014 van 08:34 - Antwoorden

   Hoi Tonko,
   Dank je wel.
   Ik ben ook heel trots en dit vier ik ook zeker.
   groet
   Jan

 3. Jurriaan 14 december 2014 van 20:48 - Antwoorden

  Eigenwijze HB'er die ik ben, maak ik altijd de balans op in de zomer. Heerlijk in de vakantie wanneer ik nog meer buiten kan genieten, extra vitaminen D op kan doen en dan terug blikken.
  Ik ben dus halverwege mijn jaar en terug kijkend zijn er al wel successen, geloof ik 😉 Enkel focus daar eens op zei mijn echtgenote onlangs. Bij deze geef ik haar gelijk!

  Wat erg leuk is om te doen, s'avonds tijdens het eten even het gezin rond vragen wat we die dag het leukste vonden. Onze dochter van 6 denkt er meestal aan om het de andere gezinsleden te vragen. (En houdt papa dus een spiegel voor....)

 4. Eddy 14 december 2014 van 12:26 - Antwoorden

  Ja Jan, ik sluit mij bij de overige sprekers aan dat je trots mag zijn op jou behaalde successen en dat je nu even opgebrand bent is dan ook niet zo verwonderlijk.
  Neem het er even van met de feestdagen in het zicht en net wat je zegt volgend jaar weer verder met de dingen die je zo graag wilt doen.
  Het is wel aanstekelijk zo'n blog van jou, het zette mij ook gelijk aan het denken wat heb ik dit jaar bereikt aan succes.
  Ook ik heb natuurlijk vooruitgang geboekt in de zin van betere keuzes maken en vooral technisch met het maken van websites ben ik een heel eind vooruit gekomen.. voor het nieuwe jaar staan ons interieurservice bedrijf in de startblokken 2 januari beginnen we daar mee, en ik hoop mijn eerste boek in maart af te hebben nadat ik eerst mijn eigen leefstijlregels in de praktijk heb uitgetest.
  Jan ik wens jou en je gezin fijne feestdagen en een goed begin van 2015 in alle gezondheid toe, we spreken elkaar dan wel weer.

  • Jan 14 december 2014 van 12:53 - Antwoorden

   Dank je wel Eddy.
   Zolang jij je focus houdt gaat het wel goedkomen!
   Tot volgend jaar
   Jan

 5. Thieu Berkers 14 december 2014 van 12:13 - Antwoorden

  Ik heb aan het begin van afgelopen jaar afscheid moeten nemen van mijn vroegere werkgever omdat ik als 'te lastig' werd bevonden. Ik heb hier een zeer positieve draai aan kunnen geven met de oprichting van mijn eigen bedrijfje Farmertronics waarmee ik een zelf rijdende waterstof tractor wil gaan ontwikkelen. Volgende week komt er een uitgebreid artikel over Farmertronics in het Financieele Dagblad. Voor mij was 2014 het jaar van de grote omwenteling waarbij ik zelf als hoogbegaafde uit de kast ben gekomen. Ook volgend jaar zal ik al mijn kwaliteiten als hoogbegaafde weer gaan inzetten om uiteindelijk op een mooiere en betere wereld uit te komen. Ik heb echt zin in mijn toekomst. Ik wens iedereen die dit leest nog hele fijne feestdagen en een gezond, goed en succesvol 2015.

  • Jan 14 december 2014 van 12:55 - Antwoorden

   Thieu,
   dank je wel. Mooi dat je zo lekker gaat en mooi dat ik je heb mogen ontmoeten.
   Heel veel succes met alles wat je gaat doen.
   Jan

   • Thieu Berkers 14 december 2014 van 13:40 - Antwoorden

    Jan,
    Ik heb onze ontmoeting begin dit jaar ook als zeer prettig ervaren. Ik was trouwens nog vergeten te noemen dat het dit jaar ook is gelukt om de eerste 2 HB cafés in Eindhoven te organiseren. Volgend jaar gaan we daar mee door. Zo is het 3e café op vrijdagavond 16 januari 2015 gepland met als thema "Je gezien voelen als hoogbegaafde". Ook dit café zal weer in café Usine in Eindhoven plaatsvinden voor wie interesse mocht hebben.
    Thieu

 6. Hugo Bakker 14 december 2014 van 12:02 - Antwoorden

  Hoi Jan, mooie successen die je deelt en ik wil daar aan toevoegen dat wij een mooie samenwerking hebben gecreëerd (websitedienstverlening.nl). Nog één:
  Lef dat je ook zoveel van jezelf hebt laten zien dit jaar op jouw blog.
  Zelf heb ik een heel goed jaar gehad; één van de hoogtepunten was afgelopen vrijdag toen er 101man naar mijn seminar kwamen (met jou was het nog leuker geweest, maar duidelijk waarom je er niet was).
  Mijn doel voor dit jaar was om financieel vrij te zijn en dat is vanaf september gelukt.
  Komende weken ga ik ook terug en vooruit kijken, daar heb ik al zin in.
  Tot in het nieuwe jaar Jan!

  • Jan 14 december 2014 van 12:52 - Antwoorden

   Hoi Hugo,

   Ja heel jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar.. ik heb net gehoord dat ik geslaagd ben, dus het was de moeite waard!
   Het zijn een paar hoogte punten en hoe langer ik er over nadenk hoe meer het er eigenlijk worden. Zeker onze mooie samenwerking was ook een van die punten dit jaar. Ik vind het top dat het zo mooi gaat en dat daar een mooie product uit voorkomt.
   Mijn doel voor volgend jaar is weg bij mijn werkgever, volledig zelfstandig zijn en daarna ook naar de financiele vrijheid werken.
   Dank vor het fijne jaar Hugo!

 7. Annemarie M. Schaacke 14 december 2014 van 11:18 - Antwoorden

  Ja, goed dat je dat doet, Jan! Stilstaan bij de resultaten waar je trots op bent. Ik ga komende week de balans opmaken. Ik meld af en toe waar ik blij van wordt aan mijn connecties via LinkedIn. Ik wens je een liefdevolle Kersttijd toe met je echtgenote, drie zonen én een dochter! Geniet van wat IS.

  • Jan 14 december 2014 van 11:48 - Antwoorden

   Dag Annemarie,
   Dank je wel!
   Genieten doe ik met volle teugen!

 8. Lizethe 14 december 2014 van 10:58 - Antwoorden

  Een mooi blog Jan, ik vind het een goed idee om ook te gaan terug blikken op 2014. Ik heb wel wat successen behaald dit jaar. Het is erg lastig om dit te vieren, omdat de weegschaal nog wat in onbalans is naar de niet successen kant.

  MIjn grootste succes is dat ik eindelijk 10 kilo kwijt geraakt ben. Het aardig is, dat ik hier wel een beetje mee gestopt ben. Ik ben nog steeds op het zelfde eind gewicht. Dit houdt in dat ik niet JoJo maar zeer goed in balans blijf.

  Misschien kan ik hier in 2015 wel mijn brood mee verdienen of moet ik zeggen mijn wortels mee verdienen. Ik eet namelijk bijna geen koolhydraten meer.

  • Jan 14 december 2014 van 11:48 - Antwoorden

   Hoi Lizethe,
   Dank je wel.
   Zie je toch wat vergeten, want ook ik ben 10 kilo afgevallen dit jaar. Zo zie je maar toch vergeet je weer dingen en voor mij juist ook een hele grote mijlpaal.
   Ook het inzien dat nog niet alles een succes is is en mijlpaal wat mij betreft. Het geeft je inzicht en een mooi plan voor volgend jaar!

 9. Simone 14 december 2014 van 10:54 - Antwoorden

  Belangrijk dat je rust neemt, dat is ook nodig en herkenbaar !

  Ik zeg echter wel regelmatig tegen mezelf waar ik trots op kan zijn!!

  Ik heb na jarenlange slechte relatie, dit jaar een relatie opgebouwd met mijn nieuwe liefde, waar ik zeer gelukkig mee ben en mooie plannen mee heb.
  Verder heb ik veel over mezelf geleerd sinds ik ontdekt heb dat ik hoogbegaafd ben en ik heb via internet fijne contacten opgedaan.
  Nadat ik ontslagen was, heb ik naar mijn hart geluisterd en ben ik begonnen met een cursus, waarna ik hopelijk volgend jaar een andere baan kan vinden, een nieuwe uitdaging waarin ik mijn hoofd meer kan gebruiken.

  Ik wens jou, Jan en iedereen die hier je blog volgt, een fijn 2015 en vooral gelukkig d.w.z. je hoofd en hart volgen 😉

  • Jan 14 december 2014 van 11:49 - Antwoorden

   Dank je wel Simone.
   Mooi dat je zulke stappen aan het maken bent. Geniet van wat er is en volg je hart.
   Heel veel succes volgend jaar.

Reageer