Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl

Stress

Het is weer blogtijd, maar ik heb geen onderwerp. Beter gezegd ik kan niet kiezen. Er gaan zoveel ideeën rond in mijn hoofd maar er komt er geen één uit.

Volgens mij een probleem waar veel hoogbegaafden last van hebben. Stress. Meestal lukt het mij wel met een deadline, maar deze keer lijkt dat dus ook niet te werken.

Ik kan een blog schrijven over de artikelen die verschijnen over de media aandacht over het leerstelsel, over de problematiek op de werkvloer en nog zoveel andere dingen, maar …. ik kan niet kiezen.

Writers-block? Ik weet het niet. Het lukt mij gewoon niet.

Ik kan je verzekeren dat dit niet lekker voelt, maar aan de andere kant heb ik ook te accepteren dat het zo is. Ik kan wel alles uit de kast halen om toch een onderwerp te kiezen, maar dan ga ik voldoen aan de druk die ik zelf opwerp, 'het moet wel af zijn voor de lezers'. Maar deze keer laat ik het er gewoon zijn. Dan maar een keer geen blog, althans geen specifiek blog. Ik ben ook maar een mens.

Het is en wordt nu meer een gedachtenspinsel.

Ik ben benieuwd hoe jullie met deze problematiek omgaan, maar ook welke onderwerpen jullie graag willen lezen in de volgende blogs.

Lekker kort dus deze keer. Nog een fijne zondag en laat je reactie dus even achter.

2016-10-24T07:18:19+00:00Tags: , , |4 Comments

4 Comments

 1. Jeannette Bal 19 november 2013 van 14:32 - Antwoorden

  zoooo herkenbaar !
  Als ik wel de inspiratie en tijd heb dan schrijf ik een aantal artikelen achter elkaar en zet ze in de "wacht". Heb ik dan geen tijd om te schrijven voor de deadline dan kan ik uit de voorraad plukken.

  succes Jan !
  Ben benieuwd waar je volgende blog over gaat.

 2. Simon Bakker 17 november 2013 van 18:51 - Antwoorden

  Hallo Jan (en de andere lezers),

  Wat herkenbaar: heel veel ideeën en maar niet kunnen kiezen...
  Sinds ruim een jaar ben ik er achter dat ik wel hoogbegaafd moet zijn. Moet zijn; er is immers geen absolute meting die dit kan uitwijzen.
  Voorheen had ik van die eigenaardigheden waarvan ik dacht dat die specifiek voor mij waren en dat het een 'afwijking' van mij was. Zo ook die besluitenloosheid van mij: kies ik het één, dan kies ik ook niet voor het andere (en omgekeerd). Moe wordt ik van mijzelf en eerlijk gezegd wordt het alleen maar erger nu ik weet van die hoogbegaafdheid.
  Wat wel fijn is: ik weet dat ik aan mij ligt, maar dat er meer zijn die zo zijn als ik.

  Groeten,
  Simon

 3. Eva van Ammers 17 november 2013 van 09:18 - Antwoorden

  Meestal doe ik eerst wat yoga-oefeningen, vervolgens ga ik de klus proberen, dan steeds afwisselen met makkelijke klusjes, net zo lang totdat ik inspiratie krijg voor het moeilijke. En het helpt bij mij ook om het moeilijke werk vroeg in de ochtend te doen, dan kan ik mij het best concentreren.

 4. Hugo Bakker 16 november 2013 van 21:49 - Antwoorden

  Hoi Jan,

  Lef man om het zo te doen. Je hebt jezelf druk opgelegd door om de zoveel tijd te bloggen. Ik herken dat: een publiek commitment noem ik dat. Dus daar moet je aan voldoen. Ik heb laatst ook een publiek commitment gedaan en me daar niet aan gehouden. Dat voelt niet goed; maar ja, ik ben ook maar een mens, jij ook...
  Ik denk dat lezers zich vooral willen herkennen en je hoeft niet alles te weten en goed te doen.
  Dit inspireert!
  groeten, Hugo

Reageer