Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl

Hoe ik meer rust ervaar door magneetsieraden

Herken jij je in de onderstaande problemen en/of ongemakken?

 • Vermoeidheid
 • Overprikkeling
 • Stress
 • Hyperactiviteit
 • Slapeloosheid
 • Concentratiegebrek
 • Somberheid
 • Nervositeit
 • Chronische klachten (hoofdpijn, darmproblemen, depressie, gewrichtspijnen etc.)

Onderstaand  mijn eigen ervaring.

Ongeloof over de werking van magneetsieraden

De mensen die mij kennen, weten dat ik nuchter ben, niet heel erg geloof in alles wat je niet kunt bewijzen etc. Ook al is dat laatste wel aan het verminderen.

Een aantal maanden geleden zat ik tijdens een training naast iemand die distributeur is van magneetsieraden. Ik vroeg haar naar haar armband omdat ik die mooi vond. Zo beginnen de gesprekken natuurlijk.

Zij vertelde mij over de werking van magneten op het lichaam. Ik dacht direct “ja, hoor natuurlijk” en het was overduidelijk dat mijn sceptische houding naar voren kwam. Ik geloofde er dus niet in!

Na een poosje deed zij de magneetarmband bij mij om. Binnen 5 minuten kreeg ik een gigantische hoofdpijn. Zij begon een beetje te gniffelen. Ik kan je vertellen dat ik dat niet echt kon waarderen. Zij zei, “Zo, dat werkt snel bij jou!”. Ik zei “hoe bedoel je?”. Waarop zij mij vertelde dat door het dragen van een magneetsieraad, je lichaam direct afvalstoffen begint af te voeren en dat kan resulteren in hoofdpijn.

Gelukkig ging de hoofdpijn vrij snel na het afdoen van de armband weer weg. Daar heb ik op dat moment zelf verder geen aandacht meer aan besteed. Een maand later sprak ik haar weer en kwamen wij weer aan de praat over de werking van magneten.

Ik had ondertussen veel gelezen over magneten en hun werking en info ingewonnen bij een collega coach, die gespecialiseerd is in hooggevoeligheid en tevens Energetix consulent. Zij liet mij opmerkelijke verhalen en ervaringen van klanten lezen, over de invloed van deze magneten en de positieve effecten die deze sieraden hebben op de uitingen van hooggevoeligheid, bij zowel volwassenen als kinderen.

Zoals je misschien wel weet gaan hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid hand in hand…..dus dat in combinatie met mijn persoonlijke ervaring van de armband tijdens de training, heeft mij doen besluiten om zelf een armband aan te schaffen. En nu durf ik dus volmondig te zeggen:

Ja, ik ben overtuigd dat een magneetsieraad werkt.

Ik draag de armband nu enkele maanden en ik zal je vertellen wat dit voor mij, als niet gelovige in dit soort dingen, heeft gedaan.

 • Zodra de armband op de mat viel, heb ik die direct omgedaan. Na een tijdje kreeg ik weer hoofdpijn en dat was niet fijn. Deze hoofdpijn heeft zich 2 dagen gemanifesteerd en daarna was ik er gelukkig van af. Dat waren de bijwerkingen, meer heb ik er niet gehad.
 • Na ongeveer 2 weken kon ik merken dat ik rustiger was geworden in mijn hoofd. Ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, maar er is gewoon rust gekomen. Niet dat de grijze massa nu opeens stil is komen te staan, zeker niet, maar ik ervaar het als rust. Ik had het idee dat ik beter in mijn vel zat.
 • Ongelooflijk maar waar; ook anderen gaven mij terug dat ik rustiger oogde en overkwam, en zij wisten niet van mijn magneetarmband. Dat had ik natuurlijk tegen niemand verteld, stel je voor zeg :-).
 • Soms vergeet ik de armband ‘s ochtends om te doen. De ene keer merk ik dat niet en zie ik ergens in de loop van de dag dat ik geen armband om heb. Maar er zijn ook momenten dat ik mij onrustig voel en niet echt lekker in mijn vel zit. Plots realiseer ik mij dan dat ik de armband ben vergeten om te doen. Als ik die dan om doe, voel ik mij vrij snel daarna rustig worden.

Placebo?

Misschien denk je dat wel, en ja, dat heb ik ook gedacht, het zal het placebo effect wel zijn! Maar goed, als dat zo is, dan werkt het wel. Ondertussen weet ik wel beter.

Hoe werkt het dan?

In kort komt het hierop neer: als je een magneetsieraad draagt krijgen de rode bloedlichaampjes meer energie. Dat komt doordat het bloed de energie van de magneet opneemt.Magneetsieraad en werking

Hierdoor ontstaat een verbeterde doorbloeding. De rode bloedcellen zijn door hun nieuwe energie veel beter in staat om zuurstof op te nemen waardoor zij ook afvalstoffen makkelijk kunnen scheiden.

De verbeterde doorbloeding zorgt ervoor dat het lichaam effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam kan transporteren. Het holistisch  vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd en het lichaam komt weer in balans.

Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de cellen gaan verjongen, en in geval van chronische pijn (w.o. bijvoorbeeld migraine) wordt er vrijwel altijd pijnverlichting ervaren. Maar er is nog een hele goede reden om magneetsieraden te dragen!

Er zijn inmiddels namelijk vele resultaten bekend die uitwijzen dat magneten ook een positief effect hebben op stress en heel grondend werken, waardoor je, zeker als hoogbegaafd en (hoog)gevoelig persoon, beter in je eigen energie blijft en minder snel uit evenwicht raakt.

Vaak hebben hoogbegaafden moeite om goed te aarden, omdat zij extreem veel tijd doorbrengen in hun hoofd, en niet in hun lijf. De magneetsieraden helpen je met aarding.

Ook dat geloofde ik natuurlijk niet maar door een simpele balansoefening met en zonder magneetsieraad heb ik aan den lijve ondervonden wat het verbluffende resultaat is. Mocht je een keer in mijn praktijk komen zal ik deze oefening met je doen om het zelf mee te maken.

Goed, en nu?

Mooi verhaal Jan, maar nu? 

Omdat ik aan den lijve heb ondervonden wat een magneet voor je kan doen,  ontkom ik er niet aan om jou van deze magneetsieraden op de hoogte te brengen. Het werkt voor mij, dat is mij nu wel duidelijk, dus waarom zou het niet voor jou werken?!

Op dit moment heb ik geen shop voor de sieraden. Maar kijk hier even wat het voor jou kan doen.

Ik ben benieuwd wat jij van mijn verhaal en ervaringen vindt? Ik lees graag jouw reactie en/of ervaringen.

Deel deze blog gerust via de onderstaande links, als je vindt dat dit ook voor iemand in jouw netwerk geschikt is.

35 Comments

 1. Bianca 5 februari 2018 van 09:00 - Antwoorden

  Ik heb nu 3 dagen geleden een magneethart aangeschaft.
  Kan het kloppen dat ik juist een opgefokt gevoel door mijn lijf ervaar?
  T was wel zo afgelopen nacht dat ik m niet droeg en dat ik toen ook erg onrustig was terwijl de nachten ervoor met t dragen niet
  Kortgevraagd; kunnen dit allemaal werkingen zijn door t dragen vh hart?
  Ben m ook op verschillende plaatsen aan het dragen

  • Jan Everts 5 februari 2018 van 09:06 - Antwoorden

   Bij iedereen zijn de reacties anders. Het kan er zeker mee te maken hebben. Je lichaam gaat actief aan de slag om afvalstoffen af te voeren. Belangrijk is dat je veel water drinkt.
   Vind je de reactie te heftig, bouw het dragen van het hart dan op.
   Informeer ook even bij de persoon waar je het sierraad hebt gekocht voor nadere instructies en uitleg.

 2. Els 25 november 2017 van 19:27 - Antwoorden

  Net vanmiddag, bij een kraam in Winschoten, 2 Energetix magnetische armbanden gekocht, één voor mijn man en één voor mijzèlf.
  Toen ik bij de kraam stond en daar een armband zag liggen, die ook een vriendin van mij heeft, wilde ik er wel wat méér van/over weten.
  Tja, enigsinds sceptisch ben je dan toch wel maar ja het is dan zo 50/50 en ik heb besloten om er één voor mijzelf aan te schaffen en voor mijn man tévens één gekocht.
  Hij was er zèlf bij dus we hebben de júiste maat kunnen nemen, zo had ik gelijk een kado voor hem en wie weet raakt hij er mee van z’n migraine af, dat zou héél mooi zijn!
  Het is ook goed voor de juiste doorbloeding en aangezien ik áltijd koude-/dooie-vingers en voeten heb, is het voor mij wel iets om úit te proberen!
  Ik heb niet dezelfde genomen als m’n vriendin maar mijn keus is gevallen op een dubbele-blok-motief en sowieso een mooi sieraad om te zien en om mee gezien te worden!

 3. Wim 5 november 2017 van 14:04 - Antwoorden

  Hallo,

  Iemand ervaring met tinnitus klachten en de magneet? Ben zeer benieuwd.

 4. Gouden armband 13 juni 2017 van 22:12 - Antwoorden

  Hoi,

  Misschien een ander soort vraag maar ik wil de armband graag proberen, maar ik zou hem zo graag in het goud willen hebben. De oog wilt namelijk ook wat. Is dit mogelijk of ben ik dan aan het verkeerde adres?

  met vriendelijke groet

 5. Lodie 14 mei 2017 van 09:46 - Antwoorden

  Hoop mensen denken dat tussen je oren zit
  Ik gisteren ook een kralen armband gekocht
  En we zien wel
  Heb inderdaad flinke hooft pijn gehad
  Of dat door de armband kwam ?
  Oké 55 euro is niet goedkoop
  Maar sta er wel voor open

  • Jan 15 mei 2017 van 10:49 - Antwoorden

   Belangrijk is dat je veel water gaat drinken. Afvalstoffen moeten worden afgevoerd.

 6. Anne 18 februari 2017 van 14:51 - Antwoorden

  Hoi Jan,
  Werkt de armband ook als je deze in je jasje bij je draagt? Ik werk in de zorg en mag geen sieraden om...
  gr. Anne

 7. Sandra 5 februari 2017 van 18:56 - Antwoorden

  Tja de ene geeft het liever aan sigaretten uit... ik rook zelf wel hoor, of je koopt zo een WEL werkende magneet sieraad.
  Het is maar net waar je je geld aan wil besteden.maar ik begrijp wel jou reactie monique.

 8. Anneke 4 november 2016 van 10:59 - Antwoorden

  Draag al ruim 3 jaar een armband , gewoon omdat ik hem mooi vind. Had nooit het idee dat het echt werkte maar sinds ik hem een paar maanden geleden af deed ,( had nl een nieuw horloge gekocht) kwamen mijn migraine aanvallen steeds vaker terug terwijl ik er bijna geen last meer van had , ook tob ik weer heel erg met mijn nek en schouder spieren.
  Vanmorgen zag ik mijn armband liggen en ineens had ik het idee dat het verband wel eens kon zijn tussen de migraine en armband. Ik heb hem nu weer omgedaan en voorlopig gaat hij ook niet meer af.
  Ben benieuwd, hou jullie op de hoogte

 9. birgit maehler 25 september 2016 van 16:35 - Antwoorden

  Ik heb vandaag een armbandje bij mij in de buurt gekocht voor mijn rugpijn ik merk nu dat mijn pijn minder woord

 10. Bianca 26 mei 2016 van 08:02 - Antwoorden

  Ik heb sinds een maand een magneethart en wonder boven wonder helpt het tegen snurken,echt waar,mijn man de grootste snurker hoor ik zelden nog,lang Leve het magneethart,heeft zijn geld al een huwelijk gered?

 11. Rob 17 mei 2016 van 08:50 - Antwoorden

  wat een onzin zie radar

 12. Marianne 11 april 2016 van 11:14 - Antwoorden

  2e poging dan (1e reactie zie ik niet terug) : Ik heb ook zo een magneet maar merk dus echt geen verschil. Helemaal niet. Dus mijn scepsis is niet weg. Jammer ook van het geld. U zegt, de armbanden zijn niet duur? Ik vind ze wel duur!
  Groet Marianne

 13. Marianne 11 april 2016 van 11:05 - Antwoorden

  Ik heb ook een magneet aangeschaft. Helaas geen enkel verschil merkbaar. Dus mijn scepsis is nog steeds erg groot. Ook jammer van mijn geld, toch?

  • Bianca 13 mei 2016 van 20:39 - Antwoorden

   Dan heb je toch altijd nog een mooi sierraad ?

 14. edith 17 november 2015 van 11:27 - Antwoorden

  Kan het kloppen dat de plek waar je vaak last hebt van je rug warm gaat aan voelen ? Heb het gisteren gekocht en gelijk omgedaan na 2uurtjes begon ik het te merken maar ik dacht toen :acht ligt niet daar aan,vanmorgen echter merk ik het weer na een tijdje ,moet toch haast wel aan de armband liggen.

 15. alie. 11 november 2015 van 17:41 - Antwoorden

  ik heb de armband en ring op de kreadoe beurs gekocht . heb erge rug problemen . hernia stenose en chr onische irritatie van si gewrichten .heb ook een ptss . heb de magneet sieraden gekocht voor mijn rug . daar voel ik nog niet echt iets van .wel merk ik aan mezelf dat ik wat meer energie heb en wat rustiger ben .draag de band nu 2 weken . maar kan niet zonder . denk maar zo baat het niet schaden zal het niet en het is een mooie armband . wat ik lastig van de ring vindt is dat ik die steeds af moet doen als ik in water kom .

  wat mij vandaag opviel is het volgende ... ik heb voor mijn rug een tense apparaat . ging winkelen met app en magneet sieraden . had veel pijn , maar heb de tens afgedaan en toen ging het toch iets beter . kwam nog wel met pijn thuis , maar dat is nu wel afgezakt .

  ben niet hoogbegaafd maar wel hooggevoelig .

  Groetjes Alie

 16. […] gronden of aarden. Zoals eerder aangegeven de meeste HB’ers, ik ook, zitten veel te veel in het hoofd. Zijn met […]

 17. Ilse 25 augustus 2015 van 21:02 - Antwoorden

  Hallo

  verkoopt u de sieraden nog?
  De link werkt niet namelijk.

  Mvg

 18. Jannie 80 jaar 1 juni 2015 van 14:21 - Antwoorden

  ik heb twee dagen mijn armband gedragen en kreeg s,middags vlekken voor de ogen en later ook hoofdpijn kan dat van de magneten komen? Verder voelde ik mij wel heerlijk rustig.

  • Jan 6 juni 2015 van 18:59 - Antwoorden

   Excuses, ik heb dit bericht niet gezien. J dat kan de werking zijn. Magneten zorgen voor opruiming van afvalstoffen en daar kan zeker hoofdpijn bij voorkomen. Bij iedereen uit zich dat anders.

 19. Karen de Vries 1 december 2014 van 13:37 - Antwoorden

  Hallo Jan,
  Heel erg bedankt voor deze informatie. Ik heb meteen een armband besteld en hij heeft me ook vanaf het eerste moment geholpen om meer balans te vinden. Ik voel als het ware of in mijn lichaam alle krachten zich verbinden met elkaar. Alsof de gierende energie die door me heen stormde zich heeft neergelegd en gebundeld is. Aarden, balans, rust, heel, kracht, zijn. Ik vind het fantastisch. Nogmaals hartelijk dank.

 20. Maaike 6 oktober 2014 van 21:03 - Antwoorden

  Beste Jan,
  Wat fijn om jouw ervaring te lezen. Per toeval kwam ik een hanger met magneet tegen. Ik draag hem nu 2 dagen. Vandaag deden zich een aantal stressoren voor waarvan ik normaal gesproken behoorlijk van ondersteboven zou zijn geweest. Maar tot mijn grote verbazing, en die van mijn partner, was ik de rust zelve! Echt van binnen kalm, rustig en relaxt ! Bijna ongelooflijk en onvoorstelbaar ook. Ik begrijp er eigenlijk niks van en ben er sceptisch over, maar ik voel wel degelijk een groot verschil. Als ik het daaraan mag wijden?!
  Jouw verhaal bevestigd mijn gevoel in ieder geval, dus dat is prettig.

  • Jan 7 oktober 2014 van 12:51 - Antwoorden

   Beste Maaike,

   Dank je wel voor je reactie. Gaaf dat het bij jou ook zo werkt. Zoals ik ook schreef, ik snap het ook niet helemaal, maar het werkt. Dat je verschil merkt is denk ik het mooiste bewijs wat er is.
   Mocht je nog andere sieraden willen hebben, kijk dan rustig rond op de site

 21. eddy 9 augustus 2014 van 13:27 - Antwoorden

  Hallo Jan als eerste gefeliciteerd.

  wat de magneetarmbanden betreft heb je gelijk ik heb er zelf ook een paar in de la liggen.. in het begin veel gedragen en ook distributeur geworden bij energetix maar daar doen we niets meer mee op dit moment.

  bij begon het ooit met zo'n armband met twee van de bolletjes aan het einde die je dan op verschillende manieren kon dragen naar gelang de aard van de klachten..

  nu draag ik armbanden allen als ik naar een beurs ga met veel mensen .het neutraliseert al die stoorzenders die mensen bij zich dragen en die graag willen overstappen naar jou, maar met de armband of ketting heb ik er geen last van..

  het permanent dragen lijkt mij niet gewenst. kan zelf voor bepaalde personen overload geven.. maar dat voelen zij denk ik zelf wel . goed luisteren naar je lijf blijft altijd verstandig.

  verder een hele fijne dag en mogen de magneten meer klanten aantrekken.. het blijven magneten..

 22. Henk 9 augustus 2014 van 11:26 - Antwoorden

  Hoi Jan,

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een goed kado. Dank je wel.

  Veel succes met het opstarten van je nieuwe Zaak.
  De Energetix sieraden zijn prima weet ik uit ervaring.

  Behalve hoogbegaafd ben je nu ook hoog geladen?

  Groet
  Henk

  • Jan 9 augustus 2014 van 11:32 - Antwoorden

   Dank je wel Henk,
   Niet hoog geladen, maar hoog aantrekkelijk 🙂

 23. Jeannette Bal 8 augustus 2014 van 22:39 - Antwoorden

  Wat mooi om je ervaringen te lezen.
  Zelf ben ik distributeur geworden nadat ik na het dragen van een Energetix magneet armband geen migraine meer kreeg. Inmiddels 12 jaar verder nog steeds migraine vrij, doordat mijn hormoonhuishouding beter in balans is. Lijkt mij voor iedereen het proberen waard. De sieraden zien er, zoals je al aangaf erg leuk uit.
  Alsnog gefeliciteerd 😉

 24. Hugo Bakker 8 augustus 2014 van 22:29 - Antwoorden

  Wow, dat klinkt interessant! En ongelofelijk eigenlijk; ik zie mijn eigen scepsis terug in je verhaal. Heb je ook testarmbanden voor 'eerst zien dan geloven' mensen?

  • Jan 13 augustus 2014 van 08:50 - Antwoorden

   Hoi Hugo,
   Het is voor ook nog steeds "vreemd".
   Ik heb er aan gedacht, maar besloten geen testarmbanden aan te schaffen.
   De armbanden zijn niet duur, en mocht het toch niet werken voor jou (wat ik mij eigenlijk niet kan voorstellen), heb je in ieder geval een mooi sieraad.

   • monique 5 mei 2016 van 17:03 - Antwoorden

    Als je een uitkering hebt, is het wel duur. De goedkoopste armband bij de kraam was 29,00
    Dat vind ik niet goedkoop.

    • Agnes 25 februari 2017 van 12:31 - Antwoorden

     Het is net waar je het geld aan uit wil en gaat geven. Medicijnen kosten ook geld, behandelingen ook dus iedereen beslist zelf of ze het hier aan uit willen geven of niet. Ik ben ook heel enthousiast voor de kinderen tegenwoordig met al die apparaten kan het veel rust geven. Mijn dochtertje is nu 9 jaar en heel gevoelig ze draagt haar armband nu twee weken en wat een verschil. Dus ik ben happy. Net ook opleiding gedaan voor magneet masseur daarvoor geslaagd dus ik zeg doen en keuzes maken

Reageer