Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl

Help!, hoe zet ik mijn hoofd uit?

Geen idee of dit bij hoogbegaafden of hoog intelligente mensen behoort, maar zo eens per 3 weken slaat mijn hoofd weer eens op hol.

Helemaal niet erg, zou je in eerste instantie denken, maar wel als dat midden in de nacht gebeurt, terwijl ik de nachtrust zo goed kan gebruiken. Zo tussen 3 en 4 in de ochtend lijkt het wel of er een hogesnelheidstrein vertrekt. Dat is dan helaas geen Fyra (die staan tenminste stil :-)), maar een echte franse TGV.

Terwijl de nacht zo prettig begon, op tijd naar bed, direct slapen, niks aan de hand zou je zeggen. Maar de dienstregeling leek wel ontspoort.

Wat gebeurt er dan bij mij? Het ene idee na het andere komt voorbij, met grote lijnen en vele details, maar het gaat zo snel dat het ene idee nog niet is verwerkt of het andere komt alweer voorbij. Ik ben zo'n persoon die zich voorneemt om een pen en papier naast het bed te leggen, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Ik ben eigenwijs genoeg om te denken dat schrijf ik morgen wel op. Maar ja dan val ik een half uur tot een uur voor dat de wekker gaat weer in slaap, en dan is er blijkbaar een monteur geweest van diezelfde spoorwegen en die heeft alles gewist en de boel gereset. Daaag ideeën...

Een andere wijze optie van mij is dan om maar te proberen te gaan slapen, en dan vooral denken, ga nu slapen want morgen moet je weer vroeg op. Ik kan je vertellen dat werkt geweldig....not.

Overigens heb ik nog geen causaal verband kunnen vinden waarom dit fenomeen ('s nachts wakker worden) gebeurt. Als jij een idee hebt hoor ik het graag.

Maar deze keer was ik zo bijdehand om maar eens uit het bed te kruipen en mijn "brainstorm" te verwerken in een blog.

Wat ga ik nu doen met hoogbegaafdencoach.nl, dat spookt al langere tijd door mijn hoofd.

Wel nu de ideeën, voor zover ik ze allemaal kan herinneren, kan ik nu mooi in mijn blog kwijt dat is dan meteen ook een notitieblokje voor later.

Hoogbegaafdencoach.nl is voor mannen die hoogbegaafd of hoog intelligent zijn of zich herkennen in de kenmerken hiervan of zich niet in een hokje willen plaatsen maar het stiekem toch zijn.. Wie ben ik om te zeggen dat je er niet bij mag horen (dat is een onderwerp voor een volgend blog).

Waarom mannen?, wel gewoon omdat mannen onder elkaar een andere energie hebben dan als er vrouwen bij zijn, iets van Venus en Mars zeg maar. En nog veel meer redenen maar die verwerk ik wel later op mijn site.

Welke ideeën zou ik kunnen uitwerken?

 • een HB mannencafe
 • een HB wandelclub
 • een HB filmclub
 • een HB hobbyclub
 • een HB geen idee club, gewoon periodiek bij elkaar komen en praten over wat er leeft
 • een HB puzzelmiddag, er zijn speciale spellen voor hoogbegaafden ontwikkeld

Blog over HB op het werk, HB en pesten in de jeugd, HB en passen in een groep..

Ik ben benieuwd of er meer hoogbegaafden, hoog intelligenten of mannen die zich herkennen in de kenmerken hiervan, ook last hebben van een hoofd dat op hol slaat?

Of heb jij nog meer ideeën wat "mijn" doelgroep samen zouden kunnen doen? Laat het hieronder weten. En natuurlijk mogen vrouwen ook ideeën achter laten, maar meedoen zit er waarschijnlijk niet in, sorry ;-).

Ik ben blij dat ik het uitgewerkt heb, ik kijk op de klok en vraag mijzelf af; ga ik nog naar bed?, de wekker gaat over een half uur, nee ik blijf maar op en zal de gevolgen van deze nachtelijke escapade wel dragen. Ik hoop dat jij wel uitgerust deze blog kan lezen, ik ben benieuwd naar je reactie.

Mocht jij nog een idee hebben voor activiteiten die ik zou kunnen gaan organiseren, laat het even weten.

Nog een fijne zondag.

2016-10-24T07:19:01+00:007 Comments

7 Comments

 1. Michiel 17 juni 2013 van 22:45 - Antwoorden

  Weer mooie overpeinzingen!

  Het is een lastig fenomeen. Denken, piekeren, scenario's die door je hoofd schieten, denken voor anderen, je fantasie die doorslaat......time to get the demons out of your head: soms heb je een moment nodig waarop je je hoofd inderdaad even kunt "uitzetten". Maar zo makkelijk is dat niet!

  Wat bij mij helpt: sporten! Tot je er bij neervalt. Hardlopen, squashen, roeien, je longen uit je lijf en het gedachten-infarct uit je hoofd.

  En dan ben ik weer blij dat ik "anders" ben, want anders zou het allemaal toch wel saai worden.

 2. Hugo Bakker 16 juni 2013 van 14:53 - Antwoorden

  Hoi Jan, ik heb regelmatig last van zo´n nacht met veel ideëen. Ik geniet er eigenlijk ook wel van. Ik ga uit bed en schrijf alles op. Natuurlijk voer ik niet alles uit, maar wel lekker om van me af te schrijven.
  Ik wil er nu echt een ideëen boekje voor gaan kopen om alle ideëen bij elkaar te houden.
  Je blog ziet er tof uit!
  gr Hugo

  • Jan Everts 17 juni 2013 van 08:24 - Antwoorden

   Hoi Hugo,

   Dank je wel voor je reactie.
   Op zich geniet ik er ook wel van, maar het is niet altijd heel handig. Zeker niet als je al heel erg vermoeid bent.
   Een ideeën boekje vind ik een goede tip.

 3. Ciselle Elgers 16 juni 2013 van 14:08 - Antwoorden

  Beste Jan, Ik ben niet hoogbegaafd maar ook mijn hoofd kan lelijk op hol gaan. Honderduizendideeen gaan er soms door mijn hoofd. In de nacht blijf ik ze herhalen om te kunnen bewaren tot de zon weer opkomt, maar dat is nu al om 5.00 dus nog steeds in de nacht. Nu ligt toch echt dat notitieblok naast mijn bed, ik schrijf nu mijn idee op laat het los en ga weer slapen.. echt de enige manier. Antwoord op je vraag.... "wandelen" wandelen activeert je linker en je rechter hersenhelft tegelijkertijd, zo kun je creatief en logisch denken tegelijk.....bovendien de natuur kan ook ontspannen en een goed gesprek tijdens het lopen is een extra cadeau!
  En Blog lekker door, deze is alvast erg onderhoudend en goed geschreven.
  Vriendelijke groet, Ciselle Elgers

  • Jan Everts 17 juni 2013 van 08:23 - Antwoorden

   Dank je wel Ciselle.
   In het verleden heb ik wel een notitie blok gehad, maar dat loste het probleem ook niet op.
   Ik leer er mee leven.

 4. Gert van der Steen 16 juni 2013 van 10:46 - Antwoorden

  Mooie blog voor een naar het schijnt lastig fenomeen: compliment Jan!
  Ben zelf verre van hoogbegaafd maar vind het wel interessant om erover te lezen.

  • Jan 16 juni 2013 van 11:23 - Antwoorden

   Dag Gert,

   Dank je wel voor je reactie. Ik ben altijd wel nieuwsgierig als mensen zeggen dat ze verre van hoogbegaafd zijn 🙂

   Herken je je wel in de kenmerken?

Reageer