Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl
e-Book comments2016-10-24T07:10:20+00:00

Dank je wel dat je een reactie wilt achter te laten over mijn e-book.

 

Ik stel dat zeer op prijs.

Met jouw reactie wordt mijn e-book steeds waardevoller. Niet alleen voor mij maar ook voor die mensen die hem nog niet hebben gelezen.

Nogmaals dank.

Groet,

Jan Everts

 

 

Laat hieronder je reactie achter op het e-book voor facebook of anders helemaal onderaan de pagina als reguliere reactie.
Het kan soms even duren voordat de reactiebox verschijnt. Mijn excuses hiervoor.

32 Comments

 1. Bas de Groot 20 juni 2017 van 19:32 - Antwoorden

  Net als enkele anderen in hun commentaar meen ik dat het boek een goede samenvatting bevat van de bestanddelen van hoogbegaafdheid. Voor mij was het na veel lezen over deze toestand inmiddels allemaal herkenbaar. Wel prettig om het nog eens helder op een rij te zien dus dank!

 2. Hans 5 april 2017 van 12:07 - Antwoorden

  Een mooi boek, Jan, een mooie samenvatting van de ins en outs van hoogbegaafdheid. Dat ik slim ben wist ik al heel wat jaren, maar om jezelf nu "hoogbegaafd" te noemen, ach....er zijn altijd mensen slimmer of dommer dan jezelf, nietwaar? Er was geen reden om er specifiek aandacht aan te besteden anders dan in bv de voordelen ervan in je vakgebied. Totdat er toch een specifieke rode draad in mijn leven ging ontstaat waardoor alle informatie over hoogbegaafdheid een pittige "in my face" ervaring werd. Het is veel meer dan "slimmer en sneller dan", het is een fundamentele andere wijze van waarneming, ervaren, associëren, concluderen en reageren, en daarmee een dagelijks fenomeen in de relatie met de buitenwereld. Die andere wijze wordt in je e-book helder verwoord, tijd om een gesprek te hebben, Jan!

 3. Wendy 18 maart 2017 van 12:40 - Antwoorden

  Ik vind het een mooi en duidelijk geschreven boek. Het beschrijft heel begrijpelijk wat hoogbegaafdheid is. Staan ook herkenbare dingen in, en bruikbaar voor mij in de onderwijspraktijk.

 4. Hanneke 5 december 2016 van 13:05 - Antwoorden

  Bedankt voor het boek. Ik heb het gelezen. Omdat ik al veel op internet heb gelezen over dit onderwerp was de meeste informatie bekend. In jouw boek stond het duidelijk en overzichtelijk bij elkaar.

 5. Marita 7 november 2016 van 16:21 - Antwoorden

  Goed en overzichtelijk boek. Ik heb me al veel verdiept in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Hoewel ik de meeste dingen al wist, geeft dit boek in beknopte vorm een dermate volledig overzicht dat het toch weer een feest van herkenning is. Fijn om in bezit te hebben.

  • Jan 7 november 2016 van 16:31 - Antwoorden

   Dank je wel Marita.

 6. Ricardo vd Helm 8 juni 2016 van 22:10 - Antwoorden

  Dank voor je boek. Al hoewel ik mij al behoorlijk heb verdiept in de stof vond ik toch noch veel nieuwe zaken en alles werd nog eens zeer duidelijk op een rijtje gezet. Nogmaals dank voor je hulp.

  Gegroet,

 7. Erwin 10 april 2016 van 19:17 - Antwoorden

  Hoi Jan, hartelijk bedankt voor het e book. Ik herkende er erg veel in. bij de hsp test had ik 22 van de 23 vragen met ja beantwoord. maar dit wist ik al. Ik ben helaas ook erg vroeg van school afgegaan omdat ik het gewoon verschrikkelijk vond daar en ben er jaren later achtergekomen dat ik veel slimmer ben dan ik altijd van mezelf gedacht heb. Ik had een assessment bij een sollicitatie waaruit naar voren kwam dat ik over een bovengemiddeld werk en denk niveau beschik en ik had zo iets van dat kan ik toch niet zijn? Of ik echt hoogbegaafd ben weet ik niet 100% zeker maar ik vond het lezen van jouw e book erg interessant.
  Bedankt dat jij dit zo vrijblijvend wil doen voor mensen!

  Met vriendelijke groet, Erwin Smits

 8. Ineke 9 maart 2016 van 07:50 - Antwoorden

  Bedankt Jan voor jouw e-book. Ik heb mij lange tijd afgevraagd waarom mensen mij niet begrepen,veel conflicten,omdat ik sneller dingen doorhad of vooruit kan denken. Het is voor mij nog steeds een zoektocht, maar nu het me duidelijk is, kan ik er eindelijk iets aan doen. Ik ben er achter gekomen doordat een psychiater van het GGZ mij deze richting instuurde. Ik heb zelf nooit in die richting gedacht. Helaas kunnen ze mij bij het GGZ niet ondersteunen, vandaar mijn zoektocht op Google.

  • Jan 9 maart 2016 van 07:55 - Antwoorden

   Graag gedaan Ineke,

   Als je nog vragen hebt, of als ik iets anders voor je kan betekenen dan hoor ik dat graag.

   • Ineke Marinussen 20 juni 2017 van 20:13 - Antwoorden

    Hoi Jan,

    Ik ben nu met je cursus begonnen. Deze vind ik nu al zeer goed.
    Dit was wat ik nog nodig had, om het allemaal een plek te geven.
    Al sinds ik het weet, heb ik veel veranderd en verbeterd, deze cursus is voor een beste finish.
    Dank je wel voor deze cursus.
    Het belangrijkste blijft toch, dat je het moet weten, anders loop je vast.
    Ik ben blij dat ik er achter ben gekomen, nu kan ik eindelijk de goede oplossingen vinden.
    Groetjes Ineke

    • Jan Everts 20 juni 2017 van 20:16 - Antwoorden

     Dank je wel Ineke,
     Daar ben ik heel erg blij mee. En dan heb je pas 1 les gehad...
     Mag ik je reactie gebruiken op mijn verkooppagina?
     Groet
     Jan

     • Ineke Marinussen 20 juni 2017 van 21:22

      Ja, dat mag je gebruiken.
      Heb nu al veel vertrouwen in de andere lessen.

      Groetjes Ineke

 9. Vibeke 11 februari 2016 van 13:52 - Antwoorden

  Hartelijk dank, Jan, om heel helder samen te ballen en te delen hoe je hoogbegaafdheid bij jezelf kunt herkennen. Goed een jaar geleden ben ik getest bij Mensa. Het resultaat was postief. Er zijn ondertussen al een paar puzzelstukjes op hun plaats gevallen, maar ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ermee moet. De samenkomsten van Mensa zijn heel gezellig, maar ik zou nog liever met een klein groepje mensen dieper nadenken over hoe je het op een postieve manier in je leven kunt integreren. Wat ik gelezen heb over jullie HBC-bijeenkomst klonk integer, maar Noord-Nederland is voor iemand uit midden-Vlaanderen helaas te ver. Ken je een fijne collega in België?

  • Jan 15 februari 2016 van 09:50 - Antwoorden

   Dag Vibeke,

   Ik weet helaas niets of niemand in Vlaanderen. Er is wel een groepje in Limburg (venlo) HB-tuin, en ook in Eindhoven worden vaak HB cafe's gehouden, die laatste kun je terugvinden op de website van http://www.ibhv.nl

 10. petra 18 januari 2016 van 08:46 - Antwoorden

  Het is allemaal herkenbaar bij ons ,we hebben dit gedownload i.v.m de zorgen rondom onze zoon.
  De inhoud was al snel vrij herkenbaar alleen de problemen van onze zoon met teveel in zijn hoofd zitten en geen gevoel meer hebben kunnen we helaas niet in dit boek terug vinden.Wij zoeken ons al een hele tijd suf naar info omtrent zijn probleem hieromtrent.

  • Jan 18 januari 2016 van 09:11 - Antwoorden

   Dat Petra, dank je wel voor je reactie.
   Je beschrijft een van de vele punten waar hoogbegaafden mee worstelen. Gevoel uitgezet en in het hoofd zitten omdat dat veel praktischer is. Althans dat denken velen. Omdat er geen algemene oplossing is voor dit probleem staat het niet in het ebook. Hoe iemand weer terug kan gaan naar het gevoel is geheel afhankelijk van het ontstaan hiervan en daar kan ik geen algemeen verhaal van maken.

 11. Bernhard 6 januari 2016 van 09:13 - Antwoorden

  Feest der herkenning Jan. Een spiegel in 27 pagina's. Niet nieuw voor me maar wel weer een besef dat ik er iets mee moet doen.

 12. Jenet 20 november 2015 van 11:33 - Antwoorden

  Het boek gaf net als de andere informatiesites veel (h)erkenning. Ik hoef mij niet langer te verstoppen omdat ik anders ben dan de grote menigte. Nu weet ik na jaren van een gevoel er niet bij te horen of "minder" te zijn dan anderen dat ik ben zoals ik ben en waarom en dat er simpelweg minder mensen zijn zoals ik en je deze niet zomaar tegen het lijf loopt. Nu stappen ondernemen om mijn intellectuele honger te stillen en het zaadje te laten ontkiemen.
  Ik ben er achter gekomen door onze zoon, hij spiegelt en heeft mijn vermogen gewezen.

  • Jan 21 november 2015 van 10:57 - Antwoorden

   Mooi Jenet, en welkom. Succes met het ontkiemingsproces.

 13. Gerben Willers 16 oktober 2015 van 09:59 - Antwoorden

  Beste Jan,

  Allereerst: Bedankt voor het ter beschikking stellen van het boek en de negen stappen die je daarin aanreikt/beschrijft.

  Voor mij waren een hoop van deze stappen herkenbaar. Het zijn beslissingen en overwegingen waarvoor ik mij de afgelopen jaren verschillende malen (gedwongen) voor heb moeten zetten, niet noodzakelijkerwijs in de volgorde die in het boek staan. Met veel vallen en opstaan - heel lang heb ik gedacht dat ik een veel te laag IQ had om aan een universiteit te kunnen studeren / daardoor (te) lang gestudeerd / ik heb altijd slecht kunnen functioneren onder een leidinggevende (die in mijn ogen te traag dacht...) - begin ik langzamerhand een focus te krijgen, zowel in mijn professionele als in mijn privé leven.

  Als ik eerder bewust was geworden van mijn hoge IQ en vervolgens hulp / een coach had gezocht die mij had kunnen helpen bij het onderkennen en richting geven van mijn 'talent', had ik een betere start gehad van mijn volwassen leven. Ik heb het idee dat een coach voor jongvolwassenen hoogbegaafden een welkom initiatief zou zijn.

  Al heb ik onbewust een hoop van de stappen uit het boek al genomen, toch heb ik om de zoveel tijd een terugval, begin ik weer aan mijzelf en mijn capaciteiten te twijfelen. De nodige basis zekerheid ontbreekt bij mij en ik denk ook bij een hoop anderen. Ik vraag mij dan ook af of deze negen stappen voldoende zijn om een leven voorgoed te veranderen.

  Natuurlijk moet een mens continue aan zichzelf werken en zichzelf en zijn/haar ideeën ter discussie stellen, maar op welke manier creëer je een basis waarop je terug kan vallen? Dat is een vraag die ik mijzelf vaak stel en die ik ook na het lezen van het boek nog steeds heb. Kan een coaching daar verandering in brengen?

  Vriendelijke groeten,

  Gerben

  • Jan 16 oktober 2015 van 10:15 - Antwoorden

   Beste Gerben,

   Dank je wel voor je reactie. Tsja, achteraf is het altijd makkelijker, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Ik ben ervan overtuigd dat je de dingen langs ziet komen als je er klaar voor bent. Ik vraag mij ook af of dat daadwerkelijk zo is, als je eerder hulp of bewust was geweest dat het dan beter was gegaan.
   Maar goed. Natuurlijk zijn de 9 stappen een eerste aanzet en zeker niet HET document waar je je leven voorgoed kan veranderen. Dat is voornamelijk mindset en weten wie je bent en daarin geloven en accepteren dat jij dat bent.
   Coaching kan je absoluut helpen (dat is geen preken voor eigen parochie), maar jij bent de persoon die de verandering moet doorvoeren, dat kan niemand anders voor je doen.

 14. Martijn 1 augustus 2015 van 10:48 - Antwoorden

  Jan,
  Bedankt voor de info. Goed verwoord en erg herkenbaar. De volgende stap is om mezelf maar eens officieel te laten testen, of ik me niet voor de gek houd...

  • Petra 5 september 2015 van 07:29 - Antwoorden

   Totaal herkenbaar en uiterst praktisch boek. Hoef ik het niet zelf te schrijven. Hoef ik geen "diagnose" (erbij, vind Asperger wel genoeg). Het is maar net wat de geleerden van de DSM7 (ooit ????) er van gaan vinden. Ik heb het niet (meer) nodig. Leren functioneren (hoe ingewikkeld ook) doe je helemaal zelf. En dat is maar goed ook 😉

 15. Samantha 7 juni 2015 van 11:50 - Antwoorden

  Beste Jan, Bedankt voor het E-book. Erg goed dat er aandacht aan dit onderwerp wordt besteed. Ook een zeer herkenbaar filmpje op de website. Heel erg mooie samenvatting in het E-book en prettig te lezen.

 16. johan 18 mei 2015 van 16:13 - Antwoorden

  Ik heb het e-book gelezen en ben er blij mee dat er iemand is die het zo goed kan om schrijven zo dat je bij je zelf de twijfels weg kunt halen die je nog had en nu weet dat het gevoel het al aan gaf.
  En het gevoel had het juist. Jan bedankt voor het e-book er is mij hierdoor zo veel duidelijker geworden en ben er nu nog meer mee bezig en wist nooit welke richting ik op wou liep steeds tegen dingen aan. en instanties maken het mij de laatste jaren nog moeilijker dan ik al zat.
  maar ik weet nu wat ik wil en ga mij daar op richten ik weet nu ook wat ik in mij heb en nu nog de weg er naar toe uit stippelen.

 17. Harm Bos 6 mei 2015 van 12:34 - Antwoorden

  Hoi Jan Everts.

  Leuk om een kijkje te nemen in jou zoektocht. Het is heldere duidelijke taal, waarin ik merk dat passie centraal staat.
  Dank voor het delen.
  Harm

 18. Annemiek 27 februari 2015 van 20:07 - Antwoorden

  Bedankt Jan voor jouw e-book. Het is een mooie samenvatting van alle informatie die er op internet te vinden is en een mooie start van een zoektocht naar jezelf. Hooggevoelig ben ik zeker, hoogbegaafd, ik weet het niet. Testen, en dus ook IQ testen, zijn niet mijn sterkste kant, dus een reëel beeld is moeilijk te krijgen. Maar ik vraag me ook af of het nodig is, is het voor mijn leven nodig mijn IQ te weten? Wat brengt dat mij?

 19. Aida 27 februari 2015 van 17:55 - Antwoorden

  Hallo Jan, fijn dat ik het gratis kon downloaden. Ik heb mij lange tijd afgevraagd waarom mensen mij niet begrepen,veel conflicten,omdat ik sneller dingen doorhad of vooruit kan denken. Men vond mij betweterig terwijl dat niet mijn bedoeling is. Ik weet nu, na veel zoekwerk(o.a. Google) en nu jouw stuk hoe het zit. Het is voor mij nog steeds een 'ontdekkingstocht' maar ik ben al aardig opweg. Het is mij nu wel duidelijk dat het van belang is hoe ik me voel. Dank!!!

 20. Ad 24 februari 2015 van 17:18 - Antwoorden

  Dag Jan, jouw e- book vind ik een informatief en objectief geschreven document. ik kreeg er op een snelle en praktische manier het overzicht betreft de onderwerp hoogbegaafdheid en aanverwante thema's zoals hooggevoeligheid. Ik zal hem zeker bewaren en andere geïnteresseerden erop attenderen.

 21. Melvin Kraak 22 december 2014 van 13:35 - Antwoorden

  Mijn dank was groot voor het gratis ! Te downloaden ebook. Het geeft een helder en beknopt beeld over hoogbegaafdheid. Soms was het een feest der herkenning en heeft mij net dat extra zetje gegeven om contact op te zoeken met Jan.

  Top!

Reageer