Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl

Doelen stellen voor 2016

Doelen voor 2016Doelen stellen voor 2016

Dit is mijn laatste blog van dit jaar. Ik ga mijn bedrijf onder de loep nemen en mij bezinnen hoe ik verder wil met hoogbegaafdencoach. Wat zijn mijn doelen voor 2016? Mijn doelen stellen voor 2016, dat is wat ik de rest van de maand ga doen.

Kan ik dan niet meer bloggen dit jaar?  Oh, vast wel, maar ik vind dat ik even de rust nodig heb. Even geen gestress. Mijn gedachten volledig focussen op 2016.

Doel en focus

Wat wil ik volgend jaar bereiken, wat wil ik allemaal gaan doen?

Om tot die keuze te komen heb ik hulp ingeroepen. Ja, je leest het goed, ik heb om hulp gevraagd. Ik kan het niet, het lukt mij namelijk niet zo goed om focus te houden op het doelen stellen. Voor ik het weet ben ik alweer bezig met allerlei andere zaken. Ik heb iemand nodig die mij de bekende schop onder de kont geeft.

De eerste sessie heb ik achter de rug en dat heeft inzicht gegeven. De verleiding is groot om nu te denken oh, dat kan ik zelf wel verder afmaken. Zo werkt het voor mij niet. Ik heb het nodig om hiermee door te gaan zodat het echt helemaal helder is en ik daar mijn plannen op kan afstemmen. En niet te vergeten het is fijn om even met iemand te sparren om zo een andere blik te krijgen op dit stuk.

Van privé naar werk

Een ding is nu al duidelijk geworden voor mij. Ik ga mij nog steeds richten op hoogbegaafde volwassenen, maar dat met een aangepaste focus, namelijk de hoogbegaafde werknemer.
Uit eigen ervaring weet ik dat daar heel veel te doen is. Hoogbegaafd op het werk is nog steeds een behoorlijk taboe. Dat wil ik graag doorbreken. Ik ga mij dus nog bezinnen hoe ik dat ga doen. Maar daar lees je volgende jaar vast meer over.

Wil jij ook hulp?

Ervaar jij het ook als lastig om doelen te stellen? Wil jij ook een aantal handvatten? Ben jij het ook zat om alles alleen te doen?
Ik heb ervaring met iemand die jou hier heel goed bij kan helpen. Dat is Michaëla Wierdsma van verandergedrag.nu. Zij heeft een fantastisch e-book geschreven, "Pluk de vruchten van doelen stellen", wat jou zeker kan helpen om de eerste stappen te zetten. Wil je nog meer kun je natuurlijk ook een workshop bij haar volgen. Dat is nog beter dan het alleen met een e-book te doen.

Ik heb het voor elkaar gekregen dat jij als lezer van mijn blog € 10,00 korting krijgt op het e-book van € 27,00. Even voor de duidelijkheid, ik verdien er niets aan, ik wil je deze kans alleen niet ontnemen. Wil je hiervan gebruik maken ga dan naar deze pagina, bestel het e-book en gebruik dan de kortingscode 'HOOGBEGAAFD'.

Ik heb er heel veel aan gehad en heb er nog steeds veel aan.

Laatste vraag voor dit jaar

Heb jij al bedacht wat je volgend jaar gaat doen? Hoe ga jij je hoogbegaafdheid inzetten om iets moois te realiseren?  Hoe gebruik jij jouw hoogbegaafdheid bijvoorbeeld op je werk of in je eigen onderneming of misschien wel tijdens vrijwilligerswerk?

Maak gebruik van je capaciteit. Zullen we afspreken dat jij 2016 gaat gebruiken om jouw capaciteiten volledig te gaan benutten?

Laat je mij onderstaand weten wat jouw doelen zijn voor 2016?

Nog een hele fijne zondag en ik zeg alvast vanaf deze plek, tot volgend jaar!

6 Comments

 1. Hugo Bakker 7 december 2015 van 10:53 - Antwoorden

  Hoi Jan, ik gebruik december om mijn doelen helder te hebben en ik wil vooral inspireren en vooral heel veel mensen.
  Ik vermoed dat ik geen omzet doelen ga stellen maar meer ga focussen op aantallen mensen helpen om xx resultaat te bereiken.

  Veel succes met je beslissingen en doelen,
  Hugo Bakker

 2. Simone 6 december 2015 van 14:36 - Antwoorden

  Ik stel nooit doelen vanaf 1 januari maar wanneer het maar nodig is.
  Concreet opschrijven doe ik niet eigenlijk misschien eens goed.

  Ik heb de stap op mijn werk gezet om minder te werken omdat ik bijna overspannen was. Nu wil ik iets anders erbij gaan zoeken. Dit was nodig voor mij.
  Daarom snap ik ook heel goed dat je jezelf rust gunt. Erg belangrijk.

  • Jan 6 december 2015 van 19:50 - Antwoorden

   Simone, dank je wel. Ik stel ook doelen wanneer het nodig is, maar zakelijk gezien is het ook handig om dit per jaar te doen..
   Bijna overspannen door te veel werken of juist omdat de baan eigenlijk niet bij je past?

   • Simone 6 december 2015 van 19:58 - Antwoorden

    Het past wel bij me maar ik wil ook mezelf blijven prikkelen en het leven is te veelzijdig 🙂

 3. Thieu Berkers 6 december 2015 van 13:38 - Antwoorden

  Jan,

  Zoals je ook weet is focus erg belangrijk om uiteindelijk je gestelde doelen te kunnen bereiken. Het was tot nog toe een zware klus om met mijn startup Farmertronics te komen waar ik nu ben. Keer op keer werd ik uit mijn kracht gehaald maar ik keerde er elke keer weer naar terug en bleef steeds trouw aan mezelf en aan mijn idealen. Het maakt niet uit als je 10 keer knock-out wordt geslagen, als je de elfde keer maar weer opstaat. Ik begrijp dat jij ondertussen je richting voor 2016 globaal hebt gevonden en ik hoop dat je er ook echt invulling aan kunt geven. Ik gun je dat van harte voor het nieuwe jaar.

  groet, Thieu

  • Jan 6 december 2015 van 19:52 - Antwoorden

   Dank je wel Thieu,
   Helemaal mee eens. Zolang je ergens in gelooft kun je de kracht opbrengen om steeds weer op te staan.
   En tegenslagen horen er nu eenmaal bij. Ik zie ze als een test om te testen of je wel ergens helemaal voor wilt gaan.

   Ik hoop ook zeker voor jou dat jouw project een mooi verloop mag hebben.

Reageer