Je kunt mij bellen of mailen: 06 - 818 353 02|info@hoogbegaafdencoach.nl

100 dagen focus

100 dagen FOCUS

Wat bedoel ik daar nu weer mee, zul je misschien denken?

100 dagen focusIk ga het uitleggen. Gisteren ben ik naar een seminar geweest van Hugo Bakker "100 dagen FOCUS seminar".

Hij wees de aanwezigen erop dat er vanaf 23 september nog maar 100 dagen zijn tot het einde van het jaar. 100 dagen, dat lijkt veel, maar het is zo voorbij. Was het misschien niet zo dat je aan het begin van het jaar allerlei doelen had gesteld die je dit jaar had willen doen?

Als ik naar mijzelf kijk, was/is dat zeker het geval. "Heb je die doelen al bereikt?", "Heb je die doelen nog wel in het vizier?". Een paar pijnlijke vragen.
Ik had inderdaad doelen gesteld, een aantal heb ik nog niet bereikt en een aantal heb ik helemaal niet meer in het vizier.

Hoe zit het met jouw doelen voor dit jaar?

Iedereen weet ondertussen, en ik ook, dat hoogbegaafden meesters zijn in het opstarten van allerlei leuke en nieuwe dingen. Ik ben namelijk ervaringsdeskundige. Alleen lukt het vaak niet om het ook daadwerkelijk afmaken. Er is altijd weer wat anders wat net iets leuker is of interessanter. Hup daar gaat de focus weer, maar niet meer op het eerst gestelde doel, maar op een nieuw doel. Zo belanden wij en ik ook, in een hoop opgestarte dingen en niets afgemaakt.

Ik heb gisteren goed nagedacht wat mijn doelen waren voor dit jaar, en realiseerde mij dat dit er eigenlijk wel heel erg veel waren. Ik kon gisteren voor de zaal gaan staan om een commitment af te geven wat ik eind dit jaar af zou hebben. Dat heb ik niet gedaan. Waarom niet? Omdat het voor mij (althans de meesten) mensen zijn die ik nooit of nauwelijks zal zien. Dat voelt voor mij niet als een commitment.

Ik dacht ik kan dat beter vertellen aan mijn lezers en klanten. Die kom ik 2 wekelijks onder (virtuele) ogen en dat voelt voor mij wel als een commitment.

Commitment & 100 dagen focus

Mijn commitment, met vanaf dinsdag nog 100 dagen te gaan, is dat ik eind van dit jaar mijn 2e E-book klaar heb en dat ik de inhoudsopgave heb opgesteld (en misschien wel meer) van mijn boek wat ik volgend jaar wil gaan publiceren. Daarnaast staat er een nieuwe website waar meer content voor jullie in zal gaan komen. Zeg maar hoogbegaafdencoach.nl 2.0.

Dat lijkt niet veel, maar gezien mijn drukke werkzaamheden wordt dit een hele opgave, maar, ik ga er voor.

Dat is mijn commitment. Ik ben heel benieuwd wat jouw commitment zal zijn. Je hebt nog 101 dagen om jouw doel wat je voor dit jaar had gesteld te gaan halen. FOCUS aanbrengen om dat ene ding nu eindelijk eens af te ronden.

Welke verandering had je willen doorvoeren. Het maakt mij niet uit wat je wilt bereiken, maar ik bied je het platform om nu publiekelijk commitment af te geven voor jouw doel.
Ik kan je daarbij helpen als je dat wilt. Ik zal je elke 2 weken in mijn blog de vraag stellen hoe ver je bent en ook mijn voortgang melden. Maak vandaag nog een stappenplan wat je dagelijks gaat doen om je doel te halen zodat je die activiteit elke dag kunt afvinken op de kalender. Wil je een andere afspraak met mij maken, om jou de spreekwoordelijke schop onder de kont te geven, neem dan contact met mij op.

Dus! Ga JIJ de uitdaging aan?

Laat hieronder weten wat jouw commitment is voor de resterende 100 dagen (vanaf dinsdag 23 september) van het jaar 2014.
Laat zien dat je als hoogbegaafde wel degelijk focus kunt aanbrengen in iets wat je graag wilt doen.
Wat is jouw resultaat in 100 dagen?

2016-10-24T07:13:25+00:00Tags: , , |19 Comments

19 Comments

 1. Jurriaan 22 oktober 2014 van 20:23 - Antwoorden

  Whoo wat een enorme (qua grote) focus kunnen mensen stellen. De een is nog grootser dan de ander. Hulde.

  Ik heb, voor dat de laatste 100 dagen in gingen, op 2 punten gefocust. Van tevoren stelde ik mij de vraag, is dat handig twee focussen? Het voordeel is dat ze allebei klein zijn.
  De trots dat ik nog steeds de focussen vasthoud is veel waard. Ook ontdek ik dat ik de een veel leuker vind dan de ander, degene die ik leuker vind is ook moeilijker/ vraagt meer van mij. Waarbij ik nog steeds het gevoel heb dat mijn hersenen jaren stil gestaan hebben. En dat laatste is ook zo op creatief gebied. Het wijst aan welke kant ik op wil.

  Jan bedankt voor deze blog.

 2. Tonko Lumn 23 september 2014 van 12:02 - Antwoorden

  Hoi Jan,

  Bij mij is het simpel geformuleerd maar een stuk moeilijker in de praktijk ben ik bang: mijn eerste klant met mijn bedrijf, met daarbij zicht op meer klanten (d.w.z. dat die klant mij niet toevallig heeft gevonden maar dat die het resultaat is van mijn inspanningen op PR-gebied).

  groeten, Tonko

  • Jan 4 oktober 2014 van 07:30 - Antwoorden

   Focus, focus en focus Tonko!

   Geduld hoort er ook bij. Bij mij heeft het ook een hele tijd geduurd voordat er resultaat kwam.
   Succes!

 3. Eva 22 september 2014 van 18:39 - Antwoorden

  Ik stel mijn doelen meestal in een vorm van een gewoonte leren, die gewoontes kunnen dan blijven, zelfs na de periode waarin ik ze wil aanleren. Bijvoorbeeld: elke dag mediteren, drie keer per week hardlopen en elke dag voor de wiskundeolympiade trainen. Door elke dag aan iets te werken, kan je overal komen.

  • Jan 4 oktober 2014 van 07:29 - Antwoorden

   Mooi Eva, hoe je dat hebt geintregreerd in je leven.

 4. Vera Nievelstein 21 september 2014 van 09:24 - Antwoorden

  Heel herkenbaar! Dus hier komt ie:
  Binnen 100 dagen heb ik mijn eerste nieuwsbrief klaar en de workshop foto's bewerken met GIMP is klaar.

  • Jan 21 september 2014 van 09:53 - Antwoorden

   Dag Vera,

   Mooie doelstelling. Heb je al bedacht hoe je het dagelijks gaat inplannen?
   Ik zie graag het resultaat.

 5. Thieu Berkers 21 september 2014 van 08:50 - Antwoorden

  Ik heb als doel gesteld dat ik voor kerst 2014 Europese subsidie heb binnen gehaald om mijn eigen bedrijf, wat ik op 3 september heb opgestart, vanaf 1 januari 2015 flink te kunnen doorstarten. De aanvraag hiervoor moet voor 9 oktober 2014 om 17:00 uur in Brussel binnen zijn, dat is het absolute doel wat hier aan vooraf gaat. Ik ben wel afhankelijk van anderen maar ik accepteer geen enkele vertraging in het proces hier naar toe, niet van mezelf en niet van een ander. Ik heb het geluk dat ik niet alleen hoogbegaafd ben maar dat ik ook heel erg de focus kan houden als ik eenmaal een doel voor ogen heb. Ik ben eigenlijk een soort van hoogbegaafde terrier. 😉

 6. Hans van Woerkom 20 september 2014 van 23:30 - Antwoorden

  Hallo Jan,
  Leuk om je vandaag te ontmoeten. Ik vind het een boeiend, inspirerend en herkenbaar blog dat je geschreven hebt. Ik weet niet of ik hoogbegaafd ben, maar ik weet wel dat ik dolgraag plannen maak en dat er aan het eind van het jaar meestal een aantal niet gelukt zijn. Wel een boek geschreven in 2012: ongeveer een jaar aan gewerkt. Mijn commitment in de 100 dagen focus: Om heel gericht de nieuwe vertelvoorstelling Robin Hood steeds beter te maken. De voorstelling zelf, maar ook mijn website, promotie e.d. Een actie die ik elke dag ga doen is een bericht plaatsen op facebook e.d. elke keer over ROBIN HOOD. Als bonus ga ik ook een nieuw Ebook maken. De titel heb ik al!

  • Jan 21 september 2014 van 09:56 - Antwoorden

   Hallo Hans,

   Dat is wederzijds. Laat je de link weten, zodat ik ze kan meelezen. Reuze interessant voor rmijn kinderen.

   • Hans van Woerkom 21 september 2014 van 10:43 - Antwoorden

    Goedemorgen, Jan. Reken maar dat ik je dit laat weten. De ideeën voor de 100 dagen stroomden mijn hoofd uit. Dit wordt heel mooi!!

 7. marion 20 september 2014 van 22:07 - Antwoorden

  Komt ie dan:
  1. voor 15 december heb ik mijn borgingsscan helemaal goed uitgewerkt en in een uitdeel versie
  2. Heb ik borgingsstappenplan voor hrd-ers uitgewerkt en gepromoot
  3. Is mijn 2togrow site vernieuwd!

  Best heftig maar te doen.

  • Jan 21 september 2014 van 09:58 - Antwoorden

   Hoi Marion,

   Jij snoept gewoon 16 dagen van de 100 af! Ik weet zeker dat jij het gaat halen!

 8. Anita Terlouw 20 september 2014 van 21:42 - Antwoorden

  Hoi Jan,

  Inspirerende blog.
  Ik ga in deze laatste 100 dagen het thema "grenzen stellen" uitwerken naar een nieuw product.
  Dit wil ik voor 2015 op mijn website hebben staan.

  Verder heb ik voor 1 januari de blue print van mijn boek af.

  Ik ben benieuwd wie er volgt en welke doelen er nog voorbij gaan komen!

  Succes! Ik lees het graag
  Anita Terlouw

  • Jan 21 september 2014 van 09:59 - Antwoorden

   Mooi Anita, ik ben benieuwd wat het gaat worden.
   Dank je wel.

 9. Hugo Bakker 20 september 2014 van 21:01 - Antwoorden

  Mooi Jan, ik dacht al "Waar blijft Jan?" 😉
  Mijn commitment bij deze (voor jou in de herhaling):

  1. Op 12 december geef ik een seminar "Gevraagd worden" waar ik mijn boek presenteer en er zijn minimaal 101 mensen aanwezig.
  2. Elke dag publiceer ik een blog/ artikel/ post op één van mijn websites.
  3. Ik help mijn klanten extra om focus te houden tijdens de 100 dagen (op werkdagen).

  Wie volgt?
  Succes met doelen bereiken!
  Hugo Bakker

  • Jan 21 september 2014 van 10:00 - Antwoorden

   Hier is Jan, Hugo. Je weet toch dat ik het op mijn eigen manier doe 🙂
   Ik reserveer 12 december vast in de agenda.
   Succes!

Reageer